Ville Ropponen ja Natalia Deviatkina: Krimin niemimaa

24.90€

”Teos on yksityiskohtainen sekoitus uutta ja vanhaa, kuten sopii odottaakin. Sankarimatkailu ja turismi kohtaavat toisensa, sillä esittelyn saavat Jaltan ja Sevastopolin lisäksi pienemmätkin kaupungit sekä tapakulttuuri tai vaikkapa luonto ja ekologiset kysymykset.
Miellyttävän yllätyksen voi kokea kirjan kolmannessa pääosiossa Näkökulmia Krimin todellisuuteen.”
– Erkki Kanerva, Turun Sanomat

Varasto loppu

(Tuote)Osastot: , .

Tuotekuvaus

Savukeitaan matkaoppaat-sarja
ISBN 978-952-5500-59-2, 304 sivua, pehmeäkantinen.

Euroopan reuna, helpon ja auringontäytteisen elämän Krimin niemimaa on Eurooppa pienoiskoossa. Kulttuurien risteysasemalla ovat vuosisatojen kuluessa sekoittuneet lukemattomat eri kansat ja kulttuurit. Simferopol, Sevastopol ja Krimin helmi, Jalta, rantabulevardien ja ilotulitusten ihmeellinen kaupunki, ovat kiehtoneet eurooppalaisia vuosisadasta toiseen.

Krim on kadotettu tataarien kotimaa, sosialististen reliikkien ja upeiden rantojen outo mosaiikki, joka tukkiutuu lumesta ja kuivuu helteestä, ja bussiaseman kahvilassa voit kuulla neuvostoajan ikivihreän balladin, katsella miten varpuset lähtevät lentoon.

Krimin niemimaa on enemmän kuin matkaoppaalta voi odottaa. Se on ensimmäinen laaja Krimiä koskeva tietopaketti sekä alueen historian, kulttuurin ja politiikan syväluotaus. Teos aloittaa Savukeitaan matkaopassarjan, jota jatkavat Moldova, Itä-Berliini, Sarajevo, Rio sekä Valko-Venäjä.

Venäjään ja Itä-Eurooppaan erikoistunut toimittajapari Ropponen ja Deviatkina pureutuvat Krimin nykytodellisuuteen, historiaa unohtamatta. Teoksessa on perinteisistä matkaoppaista tuttujen reissuvinkkien lisäksi haastatteluja krimiläisistä poliittisista ja kulttuurisista vaikuttajista. Krimin yhteiskunta, kulttuuri, historia sekä asema Venäjän ja Ukrainan välissä pääsevät syväluotauksen kohteeksi.

Ville Ropponen (s. 1977) on vapaa toimittaja, kriitikko ja kirjoittaja. Hänen artikkeleitaan on ilmestynyt yli 40 suomalaisessa lehdessä. Hän kirjoittaa säännöllisesti kirjallisuuskritiikkiä Parnassoon ja artikkeleita Kalevaan. Ropponen on perehtynyt erityisesti Venäjään ja entiseen Neuvostoliittoon sekä etnisiiin vähemmistöihin. Hän toimii myös kirjailija- ja taiteilijayhdistys Kiilan puheenjohtajana.

Natalia Deviatkina (s. 1976) on filosofian maisteri, kääntäjä ja toimittaja. Hän on matkustellut laajasti Venäjällä ja tuntee hyvin entisen Neuvostoliiton eri kulttuurit. Deviatkinan käännöksiä ja artikkeleita on ilmestynyt suomalaisissa sanoma- ja aikakauslehdissä.

Krimin niemimaa antaa yleiskuvan historiallisten poimukohtien ja maantieteellisen välitilan alueesta, jossa kaihoisa romantiikka ja taistelujen vuosiluvut lyövät kättä nykypäivän ristiriitaisella areenalla. Krimillä Eurooppa ja Aasia tanssivat poski poskea vasten.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Ville Ropponen ja Natalia Deviatkina: Krimin niemimaa”