Tapani Kinnunen: Amerikkalainen parranajo. Runot 1994-2009

22.90€

”15-vuotiskokoelmassa Kinnunen kasvaa uhmakkaasta katujätkästä perheelliseksi bardiksi, joka ei kuitenkaan menetä rahtuakaan asenteestaan. Amerikkalaisen parranajon käänteissä aviopuolisossa, kahden lapsen isässä ja kirjastonhoitajassa on enemmän punkkia kuin useimmissa tyylitietoisissa keesipäissä – elämänkokemus vain lisää uskottavuutta.”

*****

– Matti Komulainen, Rytmi

Tuotekuvaus

978-952-5500-38-7, 276s. pehmeäk.

Amerikkalainen parranajo. Runot 1994–2009 kokoaa yksiin kansiin turkulaisen runouden Grand Old Manin Tapani Kinnusen (s. 1962) tähänastisen runotuotannon. Muhkea teos sisältää myös täysin uuden runokokoelman.

Kinnunen on runoilijana täysin oman tiensä kulkija, hän kirjoittaa ihmiselämän monimutkaisista asioista säälimättömän yksinkertaisesti ja pelkistetysti, kaikki maalailu on riisuttu pois. Rumatkin sanat sanotaan niin kuin ne ovat. Alkoholi, ihmissuhteet, paskatyöt, työttömyys, psykoosit ja rakkaus ovat kaikki läsnä… läheltä nähtyinä.

Kinnusen ensimmäinen teos Nauru pimeästä huoneesta ilmestyi omakustanteena 1994, se oli samalla lähtölaukaus ns. Turun runoliikkeelle, joka jatkuu tänäkin päivänä. Kinnusesta tuli uuden turkulaisen runouden keskeinen vaikuttaja ja isähahmo. Hän on heittänyt tähän päivään mennessä satoja runokeikkoja Suomessa ja ulkomailla. Kinnusen runoja on julkaistu Englannissa ja Virossa.

Seitsemän runokokoelman jälkeen Kinnunen on edelleen uskollinen alkuperäiselle tyylilleen: rehellisesti, suoraan lukijaa kohti, kuvia kumartamatta. Se on punk-asennetta parhaimmillaan. Kinnunen tuli valtakunnan julkisuuteen alettuaan esiintyä runokeikoilla sukkahousut päässään. Siinäkin Kinnunen on palannut juurilleen: sukkahousut ovat nykyään tukevasti runokeikoilla Kinnusen päässä.

Amerikkalainen parranajo. Runot 1994–2009 sisältää runoilija ja kustantaja Ville Hytösen esipuheen.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Tapani Kinnunen: Amerikkalainen parranajo. Runot 1994-2009”