Mary Wollstonecraft: Naisten oikeuksien puolustus

22.90€

”Naisten oikeuksien puolustuksen älyllinen kirkkaus ei lakkaa hämmästyttämästä. Wollstonecraftin omatoimisesti hankkima lukeneisuus näkyy. Hän ei briljeeraa asialla, vaan käy kirjansa sivuilla kipakkaa keskustelua kymmenien toisten kirjoittajien kanssa. Tiukimmin hän kamppailee Jean-Jacques Rousseaun ajatusten kanssa.”

– Helena Miettinen, Savon Sanomat 

Tuotekuvaus

Suomentanut Ville-Juhani Sutinen.
ISBN 978-952-5500-90-5
346s. Nidottu.

Tasa-arvoajattelun merkittävin teos vihdoinkin suomeksi. Feminismin airut ja yhteiskuntafilosofi Mary Wollstonecraft kirjoitti pääteoksenaan pidetyn laajan pamfletin Naisten oikeuksien puolustus keskellä kuohuvaa aikakautta ja ihmisoikeuksien syntyä. Kyseessä on sinnikäs analyysi koko läntisestä yhteiskunnasta ja naisen poljetusta asemasta sen oireena. Samalla Wollstonecraft viitoittaa tietä uuteen utopiaan niin politiikan, kirjallisuuden, koulutuksen kuin avioliitonkin saroilla.

”Jos uskotaan siihen pahaan olentoon, joka pyhien kirjoitusten allegorisessa kertomuksessa lähti etsimään tuhottavaa, se ei voisi keksiä tehokkaampaa tapaa halventaa ihmisluontoa kuin antaa miehelle täydellisen vallan.”

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Mary Wollstonecraft: Naisten oikeuksien puolustus”