Lady Mary Wortley Montagu: Elämänmenoa Kultaisessa sarvessa

19.90€

”Montagun notkeaa kieltä on ilo lukea, kiitos myös kääntäjä Ville-Juhani Sutisen. Esipuhe taustoittavine tietoineen ja Sutisen loppuun kokoamat ”selitykset ja muut juolahdukset”, kuten Sutinen niitä kutsuu, ovat erittäin tarpeelliset kun tekstissä vilkkuu historiallinen toimija ja käännöstermi jos toinenkin.”
– Meri Kytö, Agricolan kirja-arvostelut

Tuotekuvaus

Suomentanut Ville-Juhani Sutinen.
ISBN 978-952-5500-58-5, 174 sivua, pehmeäkantinen.

Englantilainen lady ja suurlähettilään vaimo Lady Mary Wortley Montagu (1689–1762) matkusti miehensä mukana 1700-luvun alkupuoliskolla salaperäiseen Konstantinopoliin. Matka kulki vanhan Euroopan ja levottoman Ottomaani-imperiumin taipaleiden halki, ja kirjeissään Lady Montagu kietoutuu Budan kylpylöiden höyryyn, sotkeutuu janitsaarien juoniin, kulkee loistavien palatsien mittaamattomia käytäviä ja haaveilee hunnutettujen naisten kanssa. Elämänmenoa Kultaisessa sarvessa on ystäville ja ylimyksille lähetetyistä kirjeistä koottu vilpitön ja suora selonteko elämästä Osmanien valtakunnassa.

”Turkkilaisten elämänkatsanto on varsin oikeanlainen: he käyttävät tarmoaan musiikkiin, puutarhoihin, viiniin ja hienoihin ruokiin, kun me taas kiusaamme aivoparkojamme poliittisilla juonilla tai opiskelemalla tieteitä, joista emme milloinkaan pääse perille, ja jos pääsemmekin, emme onnistu vakuuttamaan ihmisille, että niillä on sellainen arvo kuin itse otaksumme.”

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Lady Mary Wortley Montagu: Elämänmenoa Kultaisessa sarvessa”