Giuseppe Prezzolini: Laki italialaisuudesta

18.90€

”Prezzolinin sarkasmin punainen lanka tuo mieleen aikamme paradoksin, Berlusconin, jota kukaan ei äänestä, mutta joka aina vain on vallassa. Tässä kaksinapaisessa viekkaiden ja vilpittömien maailmassa jopa uhreiksi joutuvat arvostavat viekkaita, mikä jo selittää Berlusconi-ilmiötä.”

– Risto Ojanen, Satakunnan Kansa

(Tuote)Osastot: , . Avainsana tuotteelle .

Tuotekuvaus

Suomentanut Pauliina de Anna [et al.]
Aforismikokoelma. ISBN 978-952-5500-47-9. 64s. liimasid. liepeet.

”Italialaiset voidaan jakaa kahteen ryhmään: viekkaisiin ja vilpittömiin”, Giuseppe Prezzolini (1882-1982) aloittaa italialaisuutta käsittelevän aforismikokoelmansa.

Prezzolinin vuonna 1921 julkaisema teos on ajankohtaisempi kuin koskaan. Silvio Berlusconin oikeudenkäynnit, julkiset lausunnot ja epäilyttävät liiketoimet istuvat suoraan Prezzolinin kuvaamaan Italiaan, jossa “Italian kansaa johtavat imbesillit, joilla on Machiavellin maine. He onnistuvat tahraamaan ja halventamaan maansa mainetta entisestään. Italian ulkopolitiikkaa ovat jo kauan hoitaneet imbesillit, joiden kädet ovat sekä likaiset että tyhjät.”

Laki italialaisuudesta on italialaisen aforistiikan klassikoita, merkittävä kuvaus kansalaisista, ”jotka kaikki käyttäytyvät johtajan elkein”.

Teos sisältää Turun Yliopiston italian kielen professorin Luigi de Annan esittelyn sekä Prezzolinin oman esipuheen.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Giuseppe Prezzolini: Laki italialaisuudesta”