César Vallejo: Trilce

21.90€

”Vuonna 2010 Einari Aaltosen oivaltavasti kääntämänä se vaikuttaa edelleen tuoreelta kuin koskemattomalta. Trilce nimenomaan on perustaltaan dialektinen ja materialistinen kirja, kaukana abstraktioleikistä tai nokkavasta tyylikoreilusta. Vallejon runous tässä kokeilullisimmassa vaiheessaan on täynnään yrityksiä päästä konventionaalisen kielenkäytön tuolle puolen, suoraan kiinni todellisuuteen, jonka ristiriitaisista aineksista se koostaa moninaisia synteesejä. Trilcen säkeet klenkkaavat, matkivat kaupunkiympäristön hälyääniä, keksivät uusia hybridejä ilmauksia kuin liukuhihnalta, pilkkaavat toisiaan ja yrittävät kaikin tavoin rikkoa harmonisen lukukokemuksen illuusion, jos joku sellaista vielä elätteli.”
– Mikael Brygger, Tuli&Savu

Tuotekuvaus

Suomentanut Einari Aaltonen.
Runokokoelma. ISBN 978-952-5500-49-3
114 sivua. liimasid. liepeet.

Perulaisen maailmanrunoilijan César Vallejon esikoisrunokokoelma Trilce on surrealistista, jännitteisen maagista runoutta, jossa kieli rönsyilee, sirpaloituu, katkeilee ja pursuaa paradokseja.

Vallejo loi riitasoinnuista epäsymmetrisen soljuvaa sanataidetta, jollaista kukaan toinen latinalaisamerikkalainen runoilija ei ollut eikä ole sen koommin lukijoiden ihmeteltäväksi työstänyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “César Vallejo: Trilce”