Villa Werner

 

DSC_0202web

Villa Werneriin viimeistelemään kirjaa?
Hae Savukeitaan residenssiin
Apply to the residence of Savukeidas for the year 2018 (in english)

Turussa ja Tallinnassa toimiva Kustannusosakeyhtiö Savukeidas pitää avoimella ja jatkuvalla haulla haettavaa Villa Wernerin kirjoittajaresidenssiä Haapsalun puutalokaupungissa. Kauniissa puutalossa meren rannalla sijaitseva yksiö on tarkoitettu kirjailijoille, kääntäjille, kriitikoille, tutkijoille, kulttuuritoimittajille ja kustannustoimittajille suuritöisten teosten tai artikkelien viimeistelyä varten.

Idyllisen Haapsalun vanhassakaupungissa vuonna 1887 rakennetussa puutalossa, aivan meren rannalla sijaitseva Villa Werner on remontoitu yksiö, joka tarjoaa kauniin maiseman lisäksi helpot kulkuyhteydet Tallinnaan. Vieressä sijaitsee kylpylä, josta löytää uima-altaan, turkkilaisen ja suomalaisen saunan sekä pienen kuntosalin. Lahdenpoukamassa on talvisin luistinrata. Haapsalun ylpeys, rantaan rakennettu Kuursaal laatuviineineen ja -kirjoineen, on vain muutaman korttelin päässä. Myös residenssitalon alakerrassa on erinomainen ruokaravintola meriterasseineen.

Villa Wernerissä on työhön ja asumiseen soveltuvan varsinaisen huoneen lisäksi tupamainen keittiö astianpesukoneineen ja keittiötarvikkeineen. Tupakeittiössä on myös neljän hengen pöytä ja täysimittaiset astiastot mahdollisia illallisvieraita varten. Varsinaisessa huoneessa on suuri parisänky, kirjoituspöytä sekä paljon kirjallisuutta. Asunnosta löytyy myös kaksi vieraspatjaa. Erikoisuutena mainittakoon vielä neuvostoaikainen konjakkikaappi.

12190091_136581046698233_3676928709419327538_n

Haapsaluun pääsee linja-autolla noin puolessatoista tunnissa Tallinnasta. On myös mahdollista sopia maksullinen autokuljetus Tallinnan satamasta tai lentokentältä residenssiin.

Vuokrahinta on 650 euroa neljältä viikolta. Hakuprosessissa suositaan kirjallista työtään valmiiksi saattavia hakijoita. On mahdollista myös hakea lyhyempiä aikoja, mutta niistä sovitaan käyttökorvaus erikseen.

Hakija lähettää vapaamuotoisen hakemuksen sekä kirjallisen työn CV:nsä hakiessaan. Hakemus toimitetaan kustantaja Ville Hytöselle osoitteeseen ville.hytonen@savukeidas.com. Hakiessa voi esittää toivomuksen kuukaudesta.

Hyväksytyille lähetetään henkilökohtainen hyväksyntä. Residenssin vastaanottaminen on sitovaa. Residenssimaksun voi vähentää veroissa ja siihen voi hakea avustusta.

Yhteydenotot
Ville Hytönen
+358 41 502 3172
ville.hytonen@savukeidas.com