Xavier de Maistre: Matka huoneeni ympäri ja Öinen tutkimusmatka huoneessani

19.90€

”Xavier de Maistrella ei ollut mitään halua eristäytyä, kunnes hän 1790 joutui kotiarestiin kaksintaistelun takia. Hän viihtyi neljän seinän sisällä kuuden viikon ajan ja kirjoitti kirjan Matka huoneeni ympäri.

Suosion myötätuulessa hän jatkoi vuosia myöhemmin uudella kirjasella Öinen tutkimusmatka huoneeni ympäri. Tekstit ovat nyt samoissa kansissa Kai Mikkosen elegantin vanhahtavina suomennoksina – vanhahtavina mutta silti nykysuomeksi tuoreutettuina, kuten pitää.”

– Jan Blomstedt, Helsingin Sanomat

Tuotekuvaus

Suomentanut Kai Mikkonen.
ISBN 978-952-5500-86-8, romaani, nidottu.

”Niin saidat kuin tuhlarit, rikkaat ja köyhät, nuoret ja vanhat, kuumalla vyöhykkeellä tai lähellä maapallon napaa syntyneet voivat matkustaa samalla tavalla.”

Xavier de Maistren kaksoisteos on edelleen ajankohtainen selvitys matkustamisen merkityksestä, matkustajan havaintotavan ja muistojen ensisijaisuudesta sekä itsetutkiskelun mahdollisuuksista. Teoksilla on tärkeä asema 1700-luvulla kehittyvien sentimentaalisen ja parodisen matkakirjan lajeissa, Jonathan Swiftin ja Laurence Sternen teosten perinteen omaperäisinä jatkajina.Melankolisesti harhailevien, mielleyhtymien polkuja seurailevien teosten sävy on kauttaaltaan lempeän ironinen, välillä ylevä tai hyväntahtoisen pilaileva.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Xavier de Maistre: Matka huoneeni ympäri ja Öinen tutkimusmatka huoneessani”