Paul Verlaine: Saturnisia runoja

21.90€

”Saturnisia runoja on Verlainen ensimmäinen kokonaisena suomennettu runo teos – eikä tämäkään suomennos ole aivan täydellinen: siitä puuttuu muutama suomentajan syystä tai toisesta hylkäämä runo. Verlaine onkin tunnetumpi – ainakin Suomessa – suhteestaan Arthur Rimbaud’hon kuin itse runotuotannosta. Siksikin on erinomaista, että suomennos nyt ilmestyy: Verlaine on tärkeimpiä ranskalaisia runoilijoita ja modernismin edelläkävijä.”
– Markus Jääskeläinen, MOTMOT – Runouden vuosikirja 2002.

Tuotekuvaus

Suomentanut Einari Aaltonen.
64s. Pehmeäkantinen.
ISBN 978-951-98853-77

Kiistelty ja aluksi aikalaistensa mielestä väärällä puolella runoutta kulkenut Paul Verlaine sai suuren arvonsa vasta 1880-luvulla, uransa ehtoopuolella. Myöhemmin maailmanlyriikan klassikoihin nostetut ensimmäiset kokoelmat saivat aikanaan tunnustusta vain harvoilta, mutta sitäkin merkittävimmiltä kirjailijoilta. Victor Hugo, Stephane Mallarme ja myöhemmin Arthur Rimbaud kuuluivat Verlainen suuriin tukijoihin.

Saturnisia runoja oli Paul Verlainen ensimmäinen runokokoelma. Se sisältää pientä ja alakuloista, silti lähelle tulevaa, puhtaan musiikin runoutta. Kirjan julkistamisen aikoihin Verlaine oli 22-vuotias. Runokokoelman on suomentanut Einari Aaltonen.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Paul Verlaine: Saturnisia runoja”