Jyrki Pellinen: New York

21.90€

”Runoilija laskeutuu New Yorkin planeetalle ikäänkuin toisesta maailmasta, mutta onkin siellä kuin vieraana kotona; ja kaupunki lukuisine virikkeineen on enemmän kuin kohtalo. Deja Vu!

Kielessä liikkujana Pellinen osaa aina yllättää itsensä. Sitä on todellinen luovuus, arvaamattomuutta oman itsensä edessä ja samalla olemisen tihentämistä kuvissa. Tämän osaa vain harva runoilijoista.”

– Hannu Waarala, Savon Sanomat

(Tuote)Osastot: , .

Tuotekuvaus

978-952-5500-71-4, 208 s. Pehmeäk.

Kolme kertaa valtiopalkitun, vajaa 40 teosta kirjoittaneen klassikkorunoilija Jyrki Pellisen tuotannossa näkyy erinäisten paikkojen monimuotoinen aistiminen ja tutkiminen. Vuosina 2009 ja 2010 julkaistun pariteoksen New York ja Pariisi kautta Pellinen lähestyy kahta taiteen suurkaupunkia omien kokemustensa perusteella. Hän flanööraa, haistelee, keskustelee, riitelee ja havainnoi. Kauniit, etsivät impressiot kaupunkien ihmisistä, arkkitehtuurista ja kaupunkimaantieteestä paljastavat jotain alkuperäistä rakenteiden ja luurankojen takaa. Mitä Pariisi tai New York todella ovat? Siitä jotain kertovat lyhytproosakokemukset, jotka yhdessä kasvavat lähes romaanimaisiin mittoihin.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Jyrki Pellinen: New York”