Jarkko Laine: Ensimmäinen pastis plataanien alla

24.90€

Yhden Suomen merkittävimmän runoilijan viimeinen kokoelma.

Tuotekuvaus

Jarkko Laine (1947-2006) oli yksi Suomen merkittävimmistä runoilijoista.

Ensimmäinen pastis plataanien alla on Laineen kahdeskymmenes ja viimeinen runokokoelma.

 

”Manson, Polanski, Tate, Turku, Tex Willer, San Francisco Free Press ja Po Chü-i ovat Laineen keskeistä henkilö- ja käsitegalleriaa. Aika ja siinä liikkuminen niin horisontaalisesti kuin vertikaalisesti avaa ja avartaa perspektiiviä. Persoonallinen näkökulma ja omaehtoisuus näkyvät kannanotoissa eikä Laine epäröi nousta barrikadeille edes tuulimyllyjä vastaan.

Laineen maailma ei avaudu poeetan norsunluutornista vaan kadun(miehen) perspektiivistä. Runoissa liikutaan ruotsinlaivalla, tallataan Turun katuja, odotetaan raitiovaunua ja pohditaan uutiskuvien uskomatonta maailmaa, jossa kirkonmies paljastuu pedofiiliksi ja musta muuttuu valkoiseksi.”

– Matti Komulainen, Turun Sanomat

”Onneksi Ensimmäinen pastis plataanien alla on julkaistu kuten pitikin. Kirja kertoo liekin loimunneen viime kuukausiin asti. Kuoleman odotus on riveillä läsnä, mutta aiheen kanssa Laine nyt flirttaili ensimmäisestä kokoelmastaan alkaen.”

– Suonna Kononen, Karjalainen

”Ruuti on kuivaa ”vanhaan kunnon Tex Willerin winchesteriin” luottavan runoilijan säkeissä, ja paukkunsa saavat vaihteeksi myös kireäkasvoiset AA-muslimit, ”jotka eivät edes lentokoneen kokoista kelkkaa osaa tyyrätä”. Ja totta kai runoilijan vanhat maalitaulut: yliopistoväki, kriitikot sun muut vähälahjaiset.”

– Mervi Kantokorpi, Helsingin Sanomat

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Jarkko Laine: Ensimmäinen pastis plataanien alla”