Aleksandr Kuprin: Junkkerit

23.90€

”Kirja on myös tarina varsin lapsellisten nuorten miesten kovasta kasvatuksesta autoritäärisen yhteiskunnan eliitiksi. Romanttiset rakastumiset kuuluvat asiaan, mutta jopa ne jäävät syrjään, kun edessä häämöttää kunniakas ura ja komea univormu.”
– Hannu Niklander, Karjalainen

Tuotekuvaus

Suomentanut Mika Rassi.
ISBN 978-952-5500-84-4
romaani, 364s. Nidottu.

Aleksanterin sotakoulu kasvattaa ankaralla kädellä 17-vuotiaasta Aleksei Aleksandrovitšista upseeria keisarilliseen armeijaan, mutta nuorukaisen kirjalliset yritelmät, ensirakkaudet ja uppiniskainen luonne vaikeuttavat tehtävää.

Venäjän viimeisen realistin huikea dokumentti tsaarin sotakoulusta on lämpimällä huumorilla sävytetty omaelämäkerrallinen romaani. Kuprinin todistajankuvaus kertoo tarkkaan ja iskevään tyyliin upseerikoulutuksen iloista ja vaikeuksista.

1800-luvun lopun Moskovan tuntee tekstistä kaikilla aisteilla: vossikan kyydissä pöllyää lumi ja pistelee pakkanen, orkesterit soittavat henkeäsalpaavasti, juhlapäivien väentungoksessa toreilla kutkuttavat ruokien tuoksut ja maut, silmää hivelevät kaupungin uljaat sotilaat ja nuoret neitoset.

”Kuprinin kuvauskohteena on moskovalainen junkkerikoulu. Mainiosti tuodaan esiin vanhan ensivaltaisen pääkaupungin Moskovan ja sen hetkisen nousukkaan Pietarin välinen jännite.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Aleksandr Kuprin: Junkkerit”